четвртак, 7. фебруар 2013.

Pasulj iz rerne

Evo jednog recepta koji će verovatno postati omiljen među državnim činovnicima i nameštenicima zapošljenim u pravosuđu (s obzirom na smanjenje primanja od 3.000 dinara mesečno)

Za ovaj recept potrebana vam je glinena šerpa, otprilike ovakva



ili, naravno, bolja.

Namirinice:

 1,5 kg svinjskih koski
 - 2 šake pasulja (u zavisnosti od veličine šake kuvara može i tri)
 - 1 glavica crnog luka
 - 2 šargarepe
 - 1 crvena paprika
 - 1 ili 2 paradajza (u zavisnosti od veličine)
 - 10 do 15 čena belog luka (ako baš i niste ljubitelj može i manje, ili kašičica belog luka u granulama)
 - 1 ljuta papričica (ko ne voli ljuto može da izostavi)
 - mlevena paprika, nana, so

Predpriprema:

Pasulj nalijte vodom i ostavite da prenoći (naravno, nikako u glinenom sudu).

Seckanje:

Koske isečete na parčad srednje veličine (prilagodite veličini šerpe), crni i beli luk, šargarepu i papriku naseckajte na sitno, paradajz oljuštite i nasecite na sitnije kocke, nanu takođe na sitno.

Priprema:

U zemljani sud stavite koske, dodajte pasulj, nalijte vodom i kuvajte na srednjoj temperaturu (150 stepeni; može i manja temperatura, što se duže ukuvava sve je bolji, ali, ako ste radnik zapošljen u pravosuđu, zbog štednje, ipak odaberite 150), dok pasulj ne omekša. Dodajte crni i beli luk, šargarepu, papriku, paradajz i ljutu papričicu, a zatim i začine. Krčkajte dok se lepo ne ukuva.

Možete služiti sa salatom od kiselog kupusa (jednom ću objaviti moj recept za salatu od kiselog kupusa).

Prijatno! Javite kako je ispalo!

Нема коментара:

Постави коментар

Komentar