Evo jednog recepta koji će verovatno postati omiljen među državnim činovnicima i nameštenicima zapošljenim u pravosuđu (s obzirom na smanjenje primanja od 3.000 dinara mesečno)
Za ovaj recept potrebana vam je glinena šerpa, otprilike ovakva
Za ovaj recept potrebana vam je glinena šerpa, otprilike ovakva
ili, naravno, bolja.
Namirinice:
- 1,5 kg svinjskih koski
- 2 šake pasulja (u zavisnosti od veličine šake kuvara može i tri)
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 crvena paprika
- 1 ili 2 paradajza (u zavisnosti od veličine)
- 10 do 15 čena belog luka (ako baš i niste ljubitelj može i manje, ili kašičica belog luka u granulama)
- 1 ljuta papričica (ko ne voli ljuto može da izostavi)
- mlevena paprika, nana, so
Predpriprema:
Pasulj nalijte vodom i ostavite da prenoći (naravno, nikako u glinenom sudu).
Seckanje:
Koske isečete na parčad srednje veličine (prilagodite veličini šerpe), crni i beli luk, šargarepu i papriku naseckajte na sitno, paradajz oljuštite i nasecite na sitnije kocke, nanu takođe na sitno.
Priprema:
U zemljani sud stavite koske, dodajte pasulj, nalijte vodom i kuvajte na srednjoj temperaturu (150 stepeni; može i manja temperatura, što se duže ukuvava sve je bolji, ali, ako ste radnik zapošljen u pravosuđu, zbog štednje, ipak odaberite 150), dok pasulj ne omekša. Dodajte crni i beli luk, šargarepu, papriku, paradajz i ljutu papričicu, a zatim i začine. Krčkajte dok se lepo ne ukuva.
Možete služiti sa salatom od kiselog kupusa (jednom ću objaviti moj recept za salatu od kiselog kupusa).
Prijatno! Javite kako je ispalo!
Нема коментара:
Постави коментар
Komentar